2010 m. rugsėjo 18 d., šeštadienis

kultura

apsikulturinau pilnai.
siandien vel gavau netiketa likimo dovana. (nors as ir taip jas gaunu 24 kartus per diena). tiksliau vakar pateike - o siandien atsiemiau.
tiesiog viena pazistama tiotia Galia lipdama is vonios paslydo ir skaudziai krito. dabar klibinksciuoja pasiremdama slidinejimo lazda. ta proga ji man vakar pasiule bilieta i Jurijaus Basmeto ir Maskvos solistu koncerta. is pradziu as dar drisau valanda pagalvoti, bet aisku sutikau.
o kaip gi nesutikti? ar daznai as vaikstau i tokius koncertus? pakasius galva, paziurejus i tolima taska, suraukus kakta ir padusavus - na ne... nedaznai... khe khe...
taigi, siandien kaip didele issiruosiau. apsivilkau be abejo, savo iseiginius sportbacius, dzinsus ir dryzuotus marskinelius... be abejo - tikra dama taip rengiasi i koncerta. ir isvaziavau i sostine. nuo stoties iki Caikovskio koncertu sales netoli, taigi man liko dar 2 laisvos valandos.
kaip man patinka Maskvos centro gatviu pavadinimai! Tverskaja-Jamskaja, Bolsaja Sadovaja... ejau ta gatve, nusukau link idomesnio pastato ir netiketai aptikau tvenkinuka. Jaukus toks. Zmones vaikstineja, begineja ir visaip kaip jaukiai glaustosi. cia as susimasciau - o kur as cia taip jaukiai? Maskvos centre? ahum... tai gi tai gi - o gi - na Patriarsih prudah! ten kur "Meistro ir Margaritos" veiksmas praidejo. uzsizipsojau - vos vaikas ant triratuko manes nesuvazinejo. bus man. toks bulgakoviskas siuzetas. pavaikstinejau ir jau laikas eit i koncerta.
tai va. koncertas man pusiau patiko - pusiau nelabai. Mocarto kuriniai, be abejo - pakeri. Mocarto divertismentus as galiu lyginti tik su ranku darbo neriniais. klausai - ir toks lengvumas, skaidrumas... ir sutankejimas, eksrpesija... ir vel skrenda garsu audinys...
siuolaikiniu kompozitoriu Tariverdijevo ir Denisovo kuriniai man labiau primine muzika is siaubo filmu. tuoj...tuoj... is uz kampo issoks serijinis zudikas... bet neissoka. tuoj... is uz krumo... neissoka. nieko... tuoj... tuoj... pamatysi ismesineta lavona... bet dar ne... tuoj... tuoj... ir taip visas kurinys. o vadinosi "koncertas styginiu orkestrui romantiniame stiliuje". nieko sau romantika. arba as kazko nesuprantu. man Mocartas artimiau...
Tariverdijevas parase muzika 132 filmams. tame tarpe "Likimo ironija arba po pirties" ir "12 pavasario akimirku" (apie Stirlica). bet siandieninis kurinys manes nesuzavejo. vel gi - pateisinu savo neisprusimu.
gerai, kad Mocarto buvo daugiau.
koncertu saleje ypatinga atmosfera. styginiu ansamblis savo neitiketinu cirianimu, stryku judesiais, dirigento gestais sukuria ypatinga atmosfera. (kam nepatinka mano banalus issireiskimai - patys vaiksciokit i koncertus). o iseini i naktini didmiesti - pypina Sadovoje kolco, knibzda metro. va tau ir Mocartas, kad nori.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą