2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Apie džiazą ir troškinį

Louis Armstrong and Ella Fitzgerald

Tobula diena klausyti džiazą, kurti grožį ir virti troškinį. 

Grožis džiūsta vonioj ant gyvatuko. Troškinys laukia svečių. O viskas kartu tai džiazas.

Ar jūs žinote koks nuostabus Halės turgus? Tai mano nauja aistra. Ten daug daržovių, mėsos ir visko visko. O svarbiausia - skanių lašinių.

Tai va, apie troškinį. Imame puodą, ant dugno įpilame truputį vandens, labai nedaug, nes daržovės duos sulčių. Ir metame viską iš eilės, ką parsinešėme iš Halės turgaus: jautienos faršą, morkytes, bulvytes, kalafiorą, baklažaną, svogūną, pomidoriukus, paprikytes. Nuo palangės nusiskiname petražolės ir saliero. Ir viską į puodą. Prieskonių, druskytės - viskas kaip pridera. Verdam, šutinam, mutinam. Paskui ragaujam. Ajajaj kaip skanu.

Ar jūs žinote, kad baklažanus reikia iš pradžių supjaustyt riekelėm, pabarstyt durska, palikt keletui minučių ir nuplauti vandeniu - kad iš jų išeitų kažkokie negeri toksinai.