2013 m. liepos 23 d., antradienis

Musės



Mūsų vonioje užsiveisė riebios juodos baisios musės. Skraido palubėj. Tupi grėsmingai. Stebi, kaip aš maudausi. Sukelia nudizmo jausmą. Tarybinės animacijos traumuotoje vaizduotėje tvenkiasi kraupių paveiksliukų juosta, kaip stora baisi musė išauga ir mane, zuikučio pavidale, kažkur pavogia. Nebepamenu, kur gyveno didelė bloga musė - drevėje? Nuo drevės vaizdo darosi dar baisiau ir aš greitai susivynioju į rankšluostį. Nes jūs gi žinot - musių akys viską mato. Viską viską. Ne, aš jų nesigėdiju, mumi gi nudistė su stažu. Bet jų žvilgsnis toks lipnus, toks nehigieniškas...
Džo, sakau. Ar matei muses vonioj? Taip, sako Džo. Mes su Krisu nusprendėme, kad ventiliacijos skylėje jų lizdas. Ar tu tikras, kad musės gyvena lizduose? Taip, o tai kur? Neturi jos lizdų. Nei šeimų, nei gaujų... Na taip, va, visa mūsių gauja palubėj. Ne. Nieko tu nesupranti. Musės yra vienišės. Kaip katės. Vaikšto po vieną. Ne kaip šunys. Jos ne gaujos gyvūnai. Na pažiūrėk pati. Gauja. Koks 20 musių. Kur matei 20 kačių vienoj vonioj. Gerai. Gauja, lizdas, motininė alfa musė - išpurkšk lizdą. Arba vorų reikia daugiau. Nes tas vienas, man toks vaizdas, jų bijo. Musės už jį didesnės. Skriaudžia, tyčiojasi.
Ne be reikalo musės man kėlė nepasitikėjimą. Viena jų įkando Džo. Ne kitaip.
Vakar vakare ne iš šio, ne iš to - Džo puolė plauti virtuvę. Suplovė visas lėkštes, puodus. Nuvalė plytelę. O šiandien nubėgo pirkti naują grindų plovimo šluotą - kalbininkai puolame į darbą - angliškai vienas žodis "mop" - o jeigu nori gerbti žodį lietuvišką - grindų plovimo šluota. Nors ji visa netgi ir ne šluota! O kempinė su kotu! Ir kaip ją užvadinti? Grindkempinkotė?
Žodžiu, nubėgo, nupirko naują... daiktą. Ir puolė plauti grindis. Kad šveičia, kad trina...
Kažkas su juo negerai. Per 8 mėnesius nemačiau tokių vaizdų. Musės susuko lizdą jo galvoje? Jau laikas kviesti greitąją? Gal palauksiu, kol visus namus iškuops, tada ir hospitalizuosim.






5 komentarai:

  1. ...tas daiktas vadinasi 'švabra' - tobulas grindašluostis, bet ką čia aš: gaila voro, gaila vasaros pabaigą pranašaujančių musių ir pakrikusio lepšiuko Džo, bet gal praeis ta švaros manija be pasekmių jūsų gaujai ir britų medicinos istorijai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. a dabartes čėsais nauji žodžiai pasidaro iš bile ko ir nereikia labai dėl to basurmonintis, primesk, Džo- musių karalius- gavo priminimą, kad artėja X valanda ir jam reiks transformuotis į kažką labai nekaip atrodantį, tą tai jis jau supranta tavo dėka, tai va, išsigando baisiausiai ir puolė su švabra nešvarumus naikinti - dzikai tik šudukuose užgimsta, po to tik virsta lėliuke, o vėliau didžiaake muse, stebinčia visas besimaudančias ir begyvenančias kitaip ant šios gyvenimo krūvos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. anonimiškai, o kaip gi kitaip - visi mes iš tos pačios krūvos, bet kožnam sava arba masinė galaduobė paruošta aukštesnėje kanceliarijoje.

    AtsakytiPanaikinti