2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis



Lauke lyja su kruša. Katinas smerkiančiai žiūri pro langą. Labai nepatenkintas. Supranta, tokiu oru jo žmogus nenorės eiti į parduotuvę pirkti jam maisto. Negerai, negerai, galvoja katinas.
Vakar vėjas nudraskė beveik visus geltonus lapus nuo kažkokio tais kaštoninių giminės medžio už lango. Stovi jis dabar plikas ir liūdnas. Aišku, čia senų hipių išmislas priskirti jausmus augalams ir gamtos reiškiniams. Kažkokis tai kaštonas tikriausiai sau ramiai ruošiasi žiemos vegetatyviniam miegui ir labai viskas jam tvarkoj. Čia man, žmogiškas padarui, liūdna žiūrėti į pliką, šlapią, juodą medį. Emocijos - šalutinis evoliucijos produktas, apsunkinantis mano trumpalaikę būtį.
Katinas nežino, kad jo žmogus irgi beveik nieko neturi valgyti. Neskaitant šaldiklyje miegančių kijevo kotletų, hash brown'ų (tokie bulviniai blyneliai trikampio formos), žalių žirnelių... Bet viskas tai juodai dienai. Ne, ne badas. Dar spintelėje yra visokių konervuotų ir birių maisto atsargų. Bet viskas tai kartu su lietuvimi ir nuogu klevu kelia visatinį liūdesį.
Norisi blynelių su bananais, vištienos sriubos ir vaisių. Katinui norisi jo konservų. Sausą masitą jis vertina kaip aš šaldytus produktus - juodai dienai.
Styvas turi draugą - juodą didelį katiną. Mes jį vadiname Džango. Nes didelis ir juodas. Džango užsuka į svečius beveik kiekvieną dieną. Patikrina bliūdelius. Suvalgo juodai dienai skirtą sausą maistą. Ir žaidžia su Styvu. Aš nežinojau, kad katinai patinau draugauja. Visur sako, kad jie kariauja dėl teritorijos ir stengiasi nesusitikti. Šitie du žaidžia arba tiesiog snaudžia netoli vienas kito. Kai Styvas buvo mažas, aš galvojau, kad Džango nemato jame konkurento, dabar Styvas beveik tokio pat dydžio, kaip ir jis. Ir jie žaidžia žiauriau, jau beveik rimtai įsikąsdami vienas kitam į gerkles. Nors matosi, kad ne karas. Ir Džango vis dar nusileidžia Styvui. Mūsų namų kačių durytės visada atviros geriems katinams.
Čia toks neįdomus įrašas. Daugiau man pačiai. Išeisiu į pensiją ir brauksiu ašarą prisimindama Styvą, Džango, klevą (kuris kaštonas) ir šaldytus kijevo kotletus.
Tolumoj matosi saulės plyšelis. Reikia eiti pirkti maisto sau ir katinui. Kad visi būtų patenkinti. Geras maistas tiesiogiai įtakoja emocijas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą