2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Apie pletkus



Chi chi. Yra toks žodis "pletkai". Ir geriau nesugalvosi. Apkalbos-šmakalbos - ne tai... O pletkai yra pletkai. Chi chi.
Žodis "apkalbos" turi savyje neigiamą dalelytę. Apkalbėti negerai, negražiai, piktai... Taip, kad apkalbų objektas pusę dienos žagsėtų. Nuo žagsėjimo šokinėtų ant kėdės. Gertų vandenį stiklinę po stiklinės mažais gurkšniukais nelemtam žagsėjimui nuraminti, mintyse vardintų visus savo pažįstamus ir nepažįstamus arba nekvėpuotų kol paraudonuos, pavioletinuos, pamėlynuos ir akys išsprogs... ir vis tiek pamėlynavęs žagsės.
O pletkai toks mielas ir jaukus dalykas...
Kas iš jūsų nemėgsta pletkinti? Jei kas pakėlėte ranką - esate niekingas melagis. Nei mikrosekundei nepatikėjau.
Visi žmonės mėgsta pletkus. Jei žmonės staiga liautųsi pletkinę - tą pat akimirką Žemė nustotų suktis ir mes visi nukristumėm nuo jos į šaltą ir tamsų kosmosą...
Pletkinti yra smagu. Nepiktai, nepavydžiai, o tiesiog... na šiaip. Perplauti kaulelius. Tai toks intymus procesas. Netgi pasakyčiau - socialinė tradicija. Pletkinimas sujungia žmones. Jie turi mažą paslaptį.

Neseniai išgirdau vieną labai juokingą pletką apie save. Apie tai ko nebuvo, nėra ir būti negali.
Pirmiausia nustebau - Nesąmonė!!!
Paskui supykau - Kam iš vis kalbėti apie tai ko nėra!
Tada pasipiktinau - Neturi ką veikti! Tegul savo reikalais rūpinasi!
Bet pasidarė juokinga - Na ir sugalvok tu man... chi chi! iš piršto išlaužia ir dar visiems pasakoja... chi chi chi!Turi žmogus fantazijos. Tuščioj vietoj prisigalvoja...Geras! Cha cha cha!
O galiausiai  - netgi pasijaučiau pamaloninta. Na, jei apie mane kalba, tai reiškia kažkam esu įdomi... mrrrr...

Aišku, pletkai gali turėti ir pasėkmių. Ypač jei prikuriama nebūtų dalykų, kurie gali būti svarbūs ar netgi įskaudinti kažką. Jei kiti patiki, o pats objektas net nieko neįtaria. Taip gimsta intrigos. Aš prieš blogus pletkus, prieš apkalbas ir paskalų nešiojimą, svetimų baltnių skalbimą... Tuo užsiima tie, kieno gyvenimas tuščias ir nykus. Geriau tegul eina gatvių šluot - ir prasimankštins, grynu oru pakvėpuos, smegenis pravėdins ir visuomenei nauda.

Seniai nežagsėjau. Reiškia apie mane pletkina draugiškai.




2 komentarai:

  1. Smalsu pasidarė, ir koks tas juokingas pletkas apie pačią buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi... negaliu sakyti, nes įpainioti kiti žmonės, skaitantys šį blogą...
    tarkim - romantiškas pletkas. :)

    AtsakytiPanaikinti