2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Apie komentarus


Sedovos mobilografija

Kartais pati savim stebiuosi. Būdama sąlyginai sveiko proto žmogus (sąlyginai - nes visiškai sveikų dar neteko sutikti) vat sėdžiu ir skaitau apie Švarcnegerio neištikimybę, nesantuokinį vaiką ir milijonus komentarų ta tema.
Ir kam?
Nei man tas Švarcnegeris įdomus, nei jo tarnaitė, nei žmona, nei vaikai. O vis tiek sėdžiu ir skaitau primityvius komentarus. Vienų žinovų manymu kalta žmona, kad nedamylėjo ir 10 metų nematė vyro neištikimybės. Kitų - tarnaitė, nes stora, sena ir negraži, o kažkaip sugebėjo Arnoldą suvilioti. Trečių - Arnoldas, kad toks nedoras vyras. Bet šiaip, komentatorių nuomone, Arnoldas kaltas mažiausiai. Nes čia juk šventa vyriška prigimtis - su tarnaitėm miegoti. Kalčiausia, aišku, žmona. Kodėl? Na, juk Terminatorius negali būti kaltas. Be to, vyras yra galva, o žmona - kaklas. Reiškia pati ji pasuko ten... Logiškiau nesugalvosi.
Iš tiesų - visai neįdomi istorija.
Bet įdomu, kad žmonėms taip aktualu aptarinėti svetimus santykius ir kurti savo versijas ir hipotezes. Kaltinti vienus, teisinti kitus. Nei jie žino kaip ten kas buvo iš tikrųjų, bet sugeba atkurti įvykių seką geriau už archeologus, renkančius dinozaurų skeletą iš gabalėlių.
Aš apie vyrų ir moterų santykius nieko neišmanau. Žinau tik, kad iš vienos pusės viskas yra be galo paprasta: vyras, moteris, instinktai, emocijos, jausmai... Ir viskas kartojasi nuo Adomo ir Ievos plius-minus pagal tą patį scenarijų. O iš kitos pusės - nėra vieno veiksmų modelio. Ir vienintelio teisingo vertinimo kriterijaus. O be to, žmonės sugeba viską padaryti sudėtingiau, nei yra iš tikrųjų. Sujaukti, suvelti, supainioti taip, kad paskui patys nieko nebesupranta. O tada belieka rankom skėsčioti arba daryti protingą veido išraišką ir vaizduoti, kad viskas yra gerai.
Tai apie ką aš čia. Tai turbūt apie komentarus. Kad vietoj to, kad užsiiminėti savo reikalais, gerinti savo gyvenimą, kur kas smagiau skaityti pletkus apie svetimus gyvenimo vingius. Ir kuo pikantiškiau - tuo geriau. Komentatoriai žino, kaip spręsti svetimas problemas. Taip taip taip. Jie teisia nemirkteldami. Tą nuplakt, tą linčiuot, o tą paskelbti šventu kankiniu. Aišku kaip du plius du. Bet vyrų ir moterų santykiuose savos matematikos taisyklės. 1+1 gali būti lygu nuo minus iki plius begalybės.
Nelabai suprantu poreikio komentuoti, smerkti, teisti garsenybių gyvenimus. Ko gero, čia tas pats kaip nususęs šunpalaikis loja ant pro šalį važiuojančio sunkvežimio - pasijaučia toks reikšmingas, didelis, svarbus. Taip, ko gero, jaučiasi komentatoriai - išpylę savo nuomonę, dažniausiai negatyvę.
Bet šuo loja - karavanas eina.
Tik kokio velnio skaičiau visą tą nesąmonę apie Švarcnegerių šeimyną taip ir nesugebėjau sau paaiškinti. Matyt, tiesiog tingėjau daryti kažką vertingesnio.

Labai skaniai pavakarieniavau kiniečių restorane Užupyje. Rekomenduoju. Neatsimenu pavadinimo. Netoli spynuotojo tilto. Už "Užupio kavinės". Skanu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą