2013 m. liepos 15 d., pirmadienis


Grįžau iš sostinės.
Po londinėjimo lupasi pečiai.
Danguje baigėsi vanduo ir netgi Reinčesteryje karštos saulėtos dienos.
Mančesteriečiai dalinasi į dvi dalis - vieniems Londonas oooooo, kaip norėčiau ten gyventi. Kiti - Londonas fui, Mančesteris geriau.
Vienareikšmiškai - Londone daug lankytinų taškų, bet jis nelabai pritaikytas gyvenimui. Su ilgesiu ir daina širdyje grįžau į savo kaštonų gatvę.
Važiavau į Lietuvos respublikos ambasadą. Bo - viena labai protinga moteriškė atsibudo - o paso galiojimas baigėsi prieš mėnesį. Be komentarų. Dabar labai protinga moteriškė neturi jokio galiojančio dokumento su nuotrauka. O labai gera ambasada tokioms labai protingoms moteriškėms negali net pasiųlyti jokio laikino popieruko. Todėl ji oficialiai - nepatvirtinta asmenybė. Gal ir net nelabai egzistuojanti...
Prie ambasados durų mane ištiko gilus kognityvinis disonansas, telpantis frazėje "bl bl, ką aš čia darau?".
Prie durų kaupėsi minia. Ir ne šiaip sau minia - o tautiečių. Galite vadinti mane riestanose snobe, parsidavusia kosmopolite ir užmėtyti pernykštėm bulvėm, tačiau - tai yra labai blogai. Man buvo paskirta devintą, atėjau be penkiolikos. Susireikšminęs kompleksuotas apsauginis atrakino duris 9:05. Negalima, jokiais būdais negalima, kompleksuotiems žmonėms duoti net minimalios valdžios. Pirma reikia maitinti šokoladu, mirkyti vonioje su putomis ir sakyti, kokie jie gražūs ir protingi. Kai patikės - tada duoti valdžią. O nelaimingiems ir piktiems - ne. Apskritai - visos svieto nelaimės - nuo nelaimingų žmonių. Patikėkit labai protinga moteriške.
O publika... Mano žodynas nėra skurdus, tačiau jausmų ir emocijų škalė pasiekia tokias aukštumas - kur žodžiai neužkopia. Nepostringavus - norėjosi sulįsti į žemę.
Būdama Nike produktų kapitonė, vienareikšminškai, plėtočiau aukso gaminių liniją...
Tai dar vienas įrodymas, kad negalima žmonių apibūdinti pagal tautybę. Kultūra, šmultūra, bekgraundas...
Moteriškė. Tikriausiai mano metų. Pro rudą sudegusių epitelio ląstelių sluoksnį neįmanoma nustatyti astronominio amžiaus. Nike bridžai, avalynė, striukė ir pusė Trinidado ir Tobago aukso rezervo ant kaklo, ausų ir rankų...
Dvasiniai pusiausvyrai atstatyti man prireikė kavos su pyragu ir viso Tate Modern.


6 komentarai:

  1. Niekada netikejau, kad taip gali buti, bet.. uztekto atvykti i sia stebuklu sali, truputi joje pagyventi, ir... ABSOLIUCIAI pritariu tau Ieva :)) eini gatve, pakeli akis, ir nejucia kojos pradeda nesti i kita gatves puse.. nes pamatai kad artinasi tautieciai :)) Baisiau negu baisu, tiesa sakant :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, tautietis tautiečiui nelygu... bet... dauguma jų čionai tokie, kad nesinori bendrauti. Ir lietuvoj gyvendama su tokiais žmonėm neturėjau nieko bendro.

      Panaikinti
  2. Suprantama, kad tautietis tautieciui nelygu.. Taciau man pasiseke gyventi tokiam mieste, kur "musiskiu" virs 5000+, kokie 98 procentai dirba fektoriuose arba vierhauze, svajoja gauti kontraktus, absoliuciai nemoka angliskai, ir net nesiruosia mokytis.. nors ka ten angliskai, jie lietuviskai raso taip, kad akis paskausta beskaitant, ypac kai mano akys yra labai jautrios gramatinems klaidoms.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oi, tokie tai baisu.
      vqa šito aš nesuprantu - tautiečiai atvažiuoja į UK, gyvena tautiškom krūvom, ženyjasi ir dauginasi tarpusavyje. verda savo sultyse, neišmoksta kalbos, nesusipažįsta su Anglija, nekeliauja... ir dar sugeba varyti ant Anglijos ir anglų - kokie buki ir kaip blogai.

      Panaikinti
  3. taip, labai buki anglai, durni, druska nesuri, cukrus nesaldus, apie duona isvis kalbos nera, mesa smirda, keliai prasti, ir isvis...
    ooo sunku sunku :)) ir dar tas begalinis TU tautieciu saves vertinimas ir neitiketinos savivertes pajautimas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, viena tokia tautietė iš Šilutės rajono, man aiškino, kad Anglijoje net nėra ką parodyti - atvažiuoja žmogus į svečius ir visiškai nėr kur nuvesti, ką įdomaus parodyt.
      O gyveno ji Kenterberyje... na kur jau iki Šilutės...

      Panaikinti