2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Kouč


Gerbiami skaitytojai, jūs viską žinote, aš tuo įsitikinusi.
Ar kas nors yra buvęs pas gyvenimo em... kalbininkai, į pagalbą!... koučerį. Kaip sako, kažikoks per feisbuko sietus mano akiratin papuolęs straipsnis  - kaučeris - ugdantysis vadovas, ugdomojo vadovavimo aistruolis. Kuklesnis google translator verčia banaliau, be aistruoliškų probumbosų - gyvenimo treneris. O gal ir treneris žodis negeras, importinis, brukalas basurmoniškas...
Nenukrypstam.
Tiesiog, man klausmas iškilo. Apie tuos aistruoliškus gyvenimo koučerius ugdytojus.
Ką jie daro? Ar verta su jais susidėti?
Vakar buvau pakviesta į barbekiu - dar viena žodinė žabanga - mėsos kepimo sueigą. Ir ten sėdėjo vienas toks aistruolis. Na. Iki pat vakaro pabaigos aš net neįtariau jį turint žmonių miegančių gabumų žadinimo galių. Sėdi toks ispaniškos išvaizdos vyriokas. Nosis kažkada buvo sulaužyta. Šortai, šlepkės - toks nebaisiai reprezentatyvus. Franko, vardu. Dėl nepaaiškinamų priežasčių aš į visus ispanakalbius žiūriu nepatikliai. Ir į brazilus prie to paties. Kad vienu ypu. Tikriausiai viskas per Don Kichotą...
Pasišiaušusi šukuosena. Bet šlepkės ir laužta nosis perveria vis tiek. Virėjas, galvoju.
Paisrodo - ugdymo aistruolis.
Dirbęs Londono sityje finansų sektoriuje. Metė. Dabar žmones gyvenimo moko. Ir kažkas pas jį mokosi.
Ne virėjas.
Ir čia mane smalsumas užvaldė - ko tie gyvenimo treneriai moko?
Na, maždaug - Tu gali, aš žinau tu gali. Peršok per bambą. Pirmyn. Tu savo laivo kapitonas. Jei labai nori - tai turėsi. Tik įsivaizduok labai gerai. Ir turėsi. Labai ačiū. Trys šimtai svarų. Iki kitos savaitės.
Ar kaip tai vyksta?




7 komentarai:

  1. Nesvarbu pavadinimas,bet labai svarbu mokytojo pavidalas - jei toks paveltas tau nesukelia įtarumo ar pasibaisėjimo jausmo, tai gali pradėti kaučintis. Anksčiau žmones mokė žiniuoniai ir visiems buvo gerai, o kam negerai, tuos paversdavo visokiais baubukais ant visam. Kaip suprantu, labai nori tokių patirčių, tai va, žinok, kad čia pats blogiausias kelias. Gaila ...... talento.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Negalėčiau atsakyti, kas tie gyvenimo mokytojai, bet juos įsivaizduoju lygiai taip pat, kaip tu aprašei. Todėl žiūriu labai įtariai. Ką tik kilo mintis. O gal žmonės, turintys problemų, bet nenorintys lankytis pas psichologus, nes "aš tai ne psichas ir man ne kvakšt" renkasi tokius gyvenimo mokytojus, kad problemas padėtų spręsti. O gal jų auditorija yra mėgstantys skaityti knygas a la "Vienuolis, kuris pardavė Ferrari" ir pan. Tai ką aš čia norėjau pasakyti. Ogi, kad neturiu supratimo apie tuos gyvenimo mokytojus ir ką jie konkrečiai daro. Jei sužinosi - pasidalink. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va va. Manau, kad tai iš serijos "Kaip greitai tapti turtingu", "Kaip išmokti neprakaituojant kabinti moteris", "Kaip lipti per galvas ir pamiršti sąžinę".
      Esu girdėjus istorijų, kad po kažkokių panašių seminarų mamų uždūchinti berneliai patapo kietais verslininkais ir nuėjo prie altoriaus. Nžn ar nuo to jie tikrai tapo laimingesniais. Daugiau uždirbi reiškia tik, kad daugiau išleidi, o ar viduj, už juodo BMW durų žmogus pasikeitė - neaišku.

      Panaikinti
    2. Tik smalsumas ir varo žmogų į priekį.Varikliukas! Gyvas, įdomus rašymas.
      Seniai paskaitau Jūsų JIEVĄ.
      Va, kas dėl šitų "mokytojų" - tai būkit atsargios,mergaitės.Yra jų:
      iš 10.000 -- 1 ( ir tai- kažin).

      Panaikinti
    3. ačiū, tai aš ir neieškau. tiesiog įdomu, ar kas žino kaip jie dirba. nors, manau, kad ir taip aišku - jie tau pasako, ką tu ir taip apie save žinai. tik jei sakytų tai nemokamai - žmonės pyktų. o už pinigus - sako, ačiū. :)

      Panaikinti
  3. Aš daugiau susidūrus su sveikos gyvensenos mokytojais, kurie kažkada numetę savo lašinius sportu ir maisto derinimu dabar kitus moko kaip juos numesti. Dabar bais žaliavalgystės kaučeriai plinta. Jogų laikas jau lyg pasibaigęs. Šiaip gyvenimo mokytojai iš esmės juk yra vienišų žmonių kainuojantys 'draugai'. Visada po ranka, visada yra su kuo paplepėti, pasiguosti ir pasisemti stiprybės, bei jaustis užtartam. Perskaitę kelias motyvacines knygas. Amerikėj jų 'Secret' labai popinama, nes Vienuolis su savo ferariu kiek per skysta. Nors palyginus su kai kurių žmonių proteliais.. Man rodos psichologas yra geriau, mat jei jis negarantuoja konfidencialumo, jį bent jau galima išmesti iš darbo ilgam, įrodžius jog istorija kažkokiu būdu paviešinta. O 'kaučeriukas' visada ir toliau trinsis kažkam aiškindamas jog gyventi taip, kaip žmogus svajojo ar leidžia galimybės yra beveik būtina be jokios dėmelės CV. Kaučeris nesigilina į praeities baubus, nuoskaudas ir skriaudas, neprašo išmąstyti savo tėvų auklėjimo metodų. Bet sako, žmonės jiems labiau atsiveria nei specialistams, dėl tos pačios prielaidos kaip aprašė komentatorė aukščiau. Beje kaučeriai labiau orentuoti į dvasingumą, nesvarbu kokios jų šlepkės, juk ir į kunigų veidelius pažiūrėjus kartais žvengt norisi, bet va eina juk pas juos, nes anie 7 metus maldos ir paguodimo mokęsi.
    Žodžiu Ieva, jei nori užsidirbt dar, tau tereikia papildomai pasireklamuot internete susigalvojus įvairių išklausytų seminarų. Gal ir ne į temą, bet kodėl dar nesivadini laisvalaikio praleidimio, naujo hobio, talentų paieškos ar dar kokia tai palaidų balų atvedimo į gyvenimo kelią kaučere?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vat labai gera idėja. Nes aš visada galvojau, kad knygos iš serijos "Kaip tapti milionieriumi per 3 dienas" padeda tapti milionieriais tik jų autoriams.

      Panaikinti