2013 m. lapkričio 19 d., antradienis


Grįžtant prie paskutinio įrašo. Iš tikrųjų taip sureagavau piktai net ne dėl to, kad katinas nepamaitintas - jis jau pradeda įgyti kūgiškas pingvino formas. Iškrovos diena nepakenks figūrai. Detoksas.
Tiesiog aš praleidau parą labai gražiuose, jaukiuose namuose, išsilavinųsių, kulturingų žmonių kompanijoje. Kur vyriškiai neriaugėja, nečepsi, nekalba apie pasidaryk pats seksą ir šiaip - adektvatūs žmonės.
Grįžus namučių kontrastas buvo akivaizdus - neplautos lėkštės, Krisas sėdi per dvi savaites sukauptų šiukšlių krūvoje... Ai, ką čia ir kalbėti. Todėl ir supykau ant savo liurbių - tiesiog už tai, kad jie liurbiai. O katinas - tik pretekstas.
Gerb. Vaidotas komentare paklausė, ar jie man neprimena urvinių? Požiūriu į higieną - taip. Tačiau pagrindinis skirtumas tarm maniškių liurbių ir urvinių žmonių - urviniai negalėjo sau leisti prabangos būti liurbiais. Prasimtainimui jie turėjo medžioti, rinkti uogas, piešti ant olų sienų ir lipdyti virvelinę keramiką. Ir dar rūpintis giminės pratęsimu, daugintis, paliekant sveikus palikuonis. Su maniškiais liurbiais niekas nenorėtų užsiimti dauginimusi.
Praleidus ilgiau laiko su liurbiais kažkiek ir apsipranti. Ten papurški, ten pravėdini, ten nusisuki, ten nekreipi dėmėsio... Praktikuoju pozityvų mąstymą - stengiuosi koncentruotis ties teigiamais liurbių bruožais - netriukšmingi, nekonfliktiški, iš kažkelinto karto padaro, kas liepta ir maistą į lovą neša. Džo labai skaniai gamina.
Krisas irgi evoliucionavo ir pradėjo eksperimentuoti su puodais ir keptuvėm. Jo vakarienė kasdieninė: pervirę makaronai su pusiau apsvilusiom daržovėm ir dešra - skambiu pavadinimu "pasta surprise".
Aš čia labai skambiai skundžiuosi savo sunkia moteriška dalia daluže, tačiau jie iš tikrųjų nėra blogi bičai. Ir čia man gera auklėjimo praktika prieš savo angelėlio atsiradimą.
Bičų liurbizmas - tėvų auklėjimo spragos. Iš visko sprendžiant jų mamos ėjo iš paskos ir viską rankiojo. Papasakojus apie saviškius, ne kartą girdėjau atsakymą - o ką, normalūs angliški vyrai, ko tu nori? Ne, tai nėra normalūs vyrai. Kaip aukščiau minėjau - žinau, savo akim mačiau - egzistuoja angliški vyrai, kurie neriaugėja ir nesėdi šiukšlėse.
O grįžtant prie ankstesnio įrašo minties - kuo skiriasi vyriška ir moteriška meilė - šiuo metu stebiu keletą skyrybų. Ir visuose situacijuose vyras vaikšto kaip žemes pardavęs ir visiems guodžiasi - aš ją taip myliu ir vaikus taip myliu, nesuprantu, kad pasidarė? O kas pasidarė - moteris paprašė, vyras nekreipė dėmesio, moteris priminė - vyras praignoravo, moteris paprašė gražiuoju - vyras pažadėjo ir pamiršo, moteris paaiškino - vyras palinksėjo, moteris paprašė piktuoju - vyras patylėjo. Ir taip keletą metų. Tada moteriai atsibodo, jis susirinko daiktus ir vaikus, ir išėjo. Arba išgrūdo vyrą ant sofkės ir pareiškia - viskas baigta. Ir čia vyras nesupranta, ko gi tai moteriai trūksta - jis juk ją labai myli.

7 komentarai:

  1. Na, tavo reakcija dėl katino gal ir buvo pretekstas, bet gale (apie skyrybas) pati ir paaiškinai esmę.
    O kas liečia mamas, kurios vaikščiojo paskui tavo liurbius… Žinai, auginu du džigitus ir labai tikiuosi , kad jie nebus tokie liurbiai. Esmė tame, kad žmonės skirtingai supranta švarą, tvarką ir rūpestį. Nerkis iš kailio kiek nori… O tai , kad pas vyrus "verda" kitaip, nieko čia nepadarysi, tik jie turi žinoti, kad nereikia mums po kojomis painiotis kada nereikia. Mažu ir "pronesiot :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš pati esu baisiai netvarkinga, bet tik savo kambary. Dar yra skirtumas tarp netvarkos ir nešvaros. Virtuvė ir vonia - turi būti švarios. O pas mus būna stovis toks, kad jau pro jokius higienos ir sanitarijos rėmus netelpa...
      Ačiū dievui, išmokiau po savęs nusivalyti kriauklę ir unitazą. Bet kiek jėgų ir nervų kainavo! Lengviau mešką išmokyti dviračiu važiuoti...

      Panaikinti
  2. Vaje vaje.. kaip skaudziai pazystama situacija.. as cia apie liurbius.. gyvenam jau praktiskai metai share house, ir.. kenciam... kaip tu sakai - ismoksti ten pravedinti, ten nusisukti, bet.. kuo toliau tuo sunkiau ir taip norisi tiems liurbiams teksti ju sumurzintus ir niekad neskalbtus virtuvinius ranksluoscius i snuki.. fui fui fui.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, gera kantrybės praktika. :)
      Mane irgi žiauriai užknisa. Pildau formas gauti butui, kaip vieniša motina. Gal pasiseks gauti ką nors mielo.
      Jooo... virtuviniai rankšluosčiai - skaudi tema visuose shared housuose. Aš vienintelė juos skalbiu. Ir po poros dienų vėl visi baisūs. Nes jie rankšluosčiais viską šluosto - kur ką išpylė, kokį pomidorų padažą ir panašiai. Nupirkau specialius kempiniukus paviršių šluostymui ir antibakterinių servetėlių - parodžiau, paaiškinau. Kur tau... Niekam neįdomu...

      Panaikinti
    2. Ogho, pasirodo virtuviniai ranksluosciai opi tema :) Pas mus yra bendri ranksluosciai like nuo kazkieno laiku nuo kazkada. As su jais nebent kazka issipylusio nuo grindu pavalau ir atgal padedu (cia mano asmeninis mazytis kerstas :D ) ju praktiskai niekas neskalbia ir net nesiruosia skalbti.. Ranksluoscius turime savo, kuriuos issiskalbiam, isdziovinam kambary ir slepiam spinteleje :)) bet deja, ateina toks momentas, kai jie buna slapi ir prasosi dziovinimo. Pasidziauni ant radiatoriaus, tai spek.. 98 procentai kad paims naudoti butent ta mano nuo radiatoriaus negu kad bet koki is kruvos padetos ant palanges virs to paties radiatoriaus.. ir po naudojimosi net negali sulankstyt ir padet kur buvo.. nekalbant apie visus kitus dalykus, kaip mano aa mociute sakydavo - kur s..o, ten ir paliko... siaubas.. manau apie tokias patirtis reiktu knyga parasyt :D

      Panaikinti
    3. Tiesa, linkiu susirasti ir susikurti jauku ir miela lizdeli :) Ir sveikinu su busima motinyste :)

      Panaikinti
    4. Taip, visur panašios bėdos.
      Bet čia dar nieko. Autobuse girdėjau, dvi merginos kalbėjo - skundėsi kaimynais. Pas vieną kažkas prigėręs privėmė ant kilimo ir bandė siurbti vėmalus su siurbliu. Name buvo 2 siurbliai - tai siurbė abiem. Dabar jų neįmanoma naudoti, nes dvokia vėmalais. :)
      Taip, kad palyginus su tuo - rankšluosčiai - fignia! :)

      Ačiū, dabar pažįmas reikia rinkti dėl pajamų, 3 metų lendlordų references ir t.t. Teks truputį pavargti. Bet ką padarysi - biuroktratija reikalauja aukų. :)

      Panaikinti