2010 m. rugpjūčio 17 d., antradienis

ar žinote


ar žinote, kaip senovėje mūsų promočiutės vadino orgazmą?

aš nežinau.

bet juk kažkaip vadino.

kas žino - etnografai, kalbininkai ar kiti protingi žmonės?



4 komentarai:

  1. klausiau kazkada tevo - nuraudo, bet atsakymo tesulaukiau - 'kaifas'. Klausiau babos - ji paburnojo koks dabar jaunimas ir kas mums rupi, bet sake, kad ji, jos drauges niekaip to jausmo nevadino (dauguma net nezinojo, kad reikia kazka jaust), ir tarpusavy apie tai nedaug snekedavo, ir kad jos mamos laikais ir jos pacios paties sekso (tiksliau 'sugulimo kartu') netaip daznai budave. Kol jauni 'pasiduodavo' o seimoms atsiradus kiekvienas savo darbais uzsiimdave, vakarais tik naktinius baltinius aukstyn pakeldami porai minuciu atsitikt nelaimei (taip sake vadindavo nestuma).
    kadangi seimoj nera ne vieno etnografo, kalbininko, bet jie visi galvoja esa protingi zmones, kad ir labai noredama padiskutuot sia tema - galiu tik paspeliot bei pasvajot, kad tais muziku ir ponu laikais, vyrai seksu demonstravo vyriskuma beigi socialini sluoksni, nes aplink ponaicius sukosi pulkai inteligenciu ir kaimo merguzeliu, ir jie savo laimejimo agresija pademonstruodavo garsiai sukaudami vos prasisege kelnes ar pakele sijona. o gal cia dabarti nuspejau..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na nemanau, kad ten taip viskas skaistu buvo ir per naktinius marskinius.
      Va pasakoja apie klėteles: http://www.culture.lt/satenai/?st_id=3010&fb_source=message
      Nos aš netikiu, kad tose klėtelėse nieko nevyko. Gamta daro savo, hormonai verda...
      Buvo juk ir žolelės visokios, kurias pirtyje garindavo, afordiziakai lietuvos laukų... Visko gi buvo, ne tik klumpakojį šoko.
      Sekas išrastas ne 21 amžiuje. :)

      Panaikinti
    2. uztai daugybe zodziu israsti visai neseniai. juk ir pats zodis 'orgazmas' vartojams tapo pries gerus 15 metu. Galim sau leist pafantazuot jog galbut jie tai vadindavo meile, nes daugelis tada savo vaikus praktiskai parduodavo seimyniniam gyvenimui. O va tie vargsiukai leide sau gamtas ir hormonus - pasileide?? kiek nedaug tepazengem iki siu dienu :)

      Panaikinti
    3. Tikrai labai džiaugiuosi, kad gyvenu 21 amžiaus Europoj. Pati galiu spręsti ką daryti, su kuo daryti.
      O ne atiduota už Vingių Jono.

      Panaikinti