2012 m. lapkričio 27 d., antradienis


Persikrausčiau.
Iš kontinento į salą atskridau su 3 lagaminais.
Iš namo A į namą B - 4 mašinos.
Vis į namus, o ne iš namų.
Čia taip tylu, kad ausys iki šiol negali patikėti.
Dabar reikia išpakuoti. O lentynų ir stalčių mažai. Reikės terorizuoti lendlordą.
Kaimynai mieli. Nors prie žaisdos dėk. O tai svarbu. Ne, žaisdų neturiu, bet spintą reikia užnešti į anrą aukštą.
O kelią į kaimyno širdį aš nuvedžiau makaronų su baklažanais pagalba. Nuostabus receptas, garantuotas kelias į visas širdis, ar bent jau skrandžius. Koks skirtumas - jie šalia.

Anglijoje labai populiaru dalintis namus. Ir ne tik studentai, bet ir jauni žmonės, jauni gali būti ir 50 metų. Taip ir pigiau, nors ne visada. Aš buvusį kambarį mokėjau beveik tiek pat, kaip už vieno kambario butuką.
Ir šiaip smagiau, nei gyventi vienam.
Žinau vieną porą, jie irgi gyvena pasidalintame name, ne dėl to, kad negali sau leisti gy venti atskirai, ne, jie turi gerus darbus. Bet taip smagiau, sako - jei gyventumėm dviese, geičiau atsibostumėm vienas kitam, virdant savo sultyse. O už sutaupytus pinigus keliauja ir keliauja ir keliauja.
Ir man patinka taip gyventi. Yra su kuo paplepėti, pasidalinti maistu ir šiaip susidraugauti. Jei kaimynai mieli. Taip buvo pernai. Kai dingdavo internetas, susirinkadavome egiptiečio kambary, rūkydavom šišą ir žaizdavom stalo žaidimus. O paskui atsikraustė zanūdos prancuzai ir visokios kitokios žemo lygio asmenybės.
Todėl po ilgų paieškų radau šitą jaukia vietą.
Kas ieško tas randa.
Ir dabar man visi sako - tu atrodai laiminga.

Geros lentynos:


Upd: lentynos ne mano, tiesiog noriu tokių.


6 komentarai:

  1. Lentynos nuostabios; gyvenimo filosofija su baklažanų užgardu - taip pat. Spėju, sala ne prastesnė. Nebūčiau nepavydi - pavydėčiau, dabar gi nurijau gurkšnį puikios nuotaikos.
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, lentynos ne mano, tiesiog ieškojau internete lentynų savo kambariui. Reikia pataisyti, kad svajonių lentynos.

      Panaikinti
    2. Kam taisyti? visi svajojam :) aš irgi, nes knygas jau nešu į knygų lentyną rūsyje, nebent norėčiau namie visas sienas lentynomis apvynioti...:)O šitos tikrai šaunios... jei dar ūgio viršutiniąsias pasiekti užtektų - - -
      ****
      Prieš porą ar trejetą žiemų teko Poznanėj su "Taiziukais" pabuvoti. Gyvenau šeimoje, kurioje tuo metu gyveno trys kartos, o greta jau pastatytas (tik be jokios apdailos dar) namas dukroms. Būtent vyresnioji, kuriai buvo apie 18 metų, paaiškino mums, kad jų šeima ir toliau gyvens krūvoje: jos su seserimi (t.y., jų šeimos, kai jas sukurs)ir tėvai, ir seneliai... Man ta šeima buvo kaip iš kino filmų, kur rodo draugiškus linksmus vakarojimus, pusryčiavimus ar pan.

      Panaikinti
    3. Sienos apvyniotos lentynom - jėga!
      Rūsy jos juk genda. Ir siail liūdna ten. :)

      Smagu, jei šeima tokia darni. Ne visos tokios ir žmonės skirtingi.

      O kas yra "taiziukai"?

      Panaikinti
  2. ir aš tokių lentynų noriu!
    Beje, 2 min prieš perskaitant šį įrašą galvojau apie daiktų kiekį. Atvažiavau su 2 lagaminais, išvažiuot tektų 2 'fūrom' :)
    o namų dalybos pati tiesiausia tiesa. KOl dalinomės namus, tol viskuo tik grožėjomės, buvo ir apie ką kalbėt, ir ką veikt. Tik išsikraustėm, dingo visi gražūs santykiai, užtai atsirado vaikas. Kame čia reikalas? Juk kontinente žmonės vieni nuo kitų atskirai gyvena.
    Su naujais namais Ieva!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū!
      Nežinau, kaip čia yra. Bet šiaip juk visada žmonės gyveno bendruomenėje, tik 20 amžiuje pradėjo poros gyventi atskirai nuo tėvų.
      O gal, kai yra problemos iš šalies - kaimynai triukšmauja, netvarko virtuvės ar vagia tueletinį popierių, tol mažiau kreipi dėmesį į vidines poros problemas.

      Panaikinti