2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis



Praeitą savaitę pas mus buvo incidentas. Na, visas gyvenimas su šitais liurbiais yra vienas ilgas incidentas. Bet tą dieną buvo toks visapusiškai koncentruotas incidentas, pabrėžiantis liurbių santykį su aplinka.
Čai reikia pridurti, kad orkaitė pas mus prasta. Reikia paspaudus apie 30 sekundžių laikyti kol ten toks metaliukas parauduonos - tada degs. Jei atleisti mygtuką iki pilno metaliuko galiuko parodaunavimo - užges. Ir šiaip - šonas šyla, šonas dega. Todėl aš mažai šitą įrenginį naudoju. Turiu tokia gilią alia wok keptupę, kurioje labai gerai kukinti visokius makalus.
Kaip minėjau anksčiau, Krisas valgyt nedaro. Maksimum - išsiverda tortelinius ar ant nuvogto aliejaus išsikepa kiaušinienę su bekonu. (Todėl aš aliejų slepiu už sausų pusryčių dėžių. Tik tssssss...) Krisas netgi deklaravo, kad nemėgsta daržovių ir vaisių. Bet mano makaronus su daržovėm kapoja su dviem pakartojimais.  Chaliavno acto saldumas įrodytas.
Filas orkaitėje kepa visokius pusfrabrikačius, o Džo ją naudoja praktiškai kasdieną. Nes jo biudžetinis racionas susideda 50% iš vištos. Vištą jis negailestingai pjauną per pusę ir kepa. Kita dietos dalis - ryžiai su gungo žirnias. Vieną kartą jis manęs klausia - gal turi skardinę gungo pupelių? Pažiūriu spintelėje - ne, tik black eyed peas, na pupelės tokios - baltos su juodom dėmelėm kaip akytėm. Oi ne, sako Džo. Aš jų nevalgau. Kodėl? - klausiu. Man nepatinka grupė "Black Eyed Peas" ir visa pop kultūra, kurią jie atstovauja. Ir vsio - neėmė iš principo. Pupelės, tai jugi, nekaltos. Bet ne, pasakė ir gipsas. Rūkymo ir alkoholio vartojimo nutraukimą jis skelbia kas savaitę. Net elektroninę cigaretę nusipirko nosies krapštymui. Džo principas nepalaužiamas tik juodaakių pupelių atžvilgiu. Jos didenis blogis, nei svaigalai ir rūkalai.
Prieskonių aš neslepiu už kukurūzų dribsnių dėžių nes už jų visko nepaslėpsi, todėl jų atsargos senka akyse. Jūs nepagalvokite, kad aš kokia buožė nedrauginga, bet, gerb. publika - vis gi ateina kažkada ir neribotam dosnumui galas - kai naudojama tik iš mano dėžučių ir niekada net į vietą nepadedama (čia turi būti atkišta apatinė lūpa ir graudulingai išriesti antakiai). Daugiau niekada gyvenime jokiems kaimynams nesakysiu: oi, žinai, sūrio tokį didelį gabalą nusipirkau, vaišinkis, feel free. Džo ir pasijaučia labai free, per 2 dienas suraito visą gabalą, palikdamas man kūbinį centimetrą. Taip ir su prieskoniais - kažkada pasakiau - va, aš daug prieksonių turiu, jei reikės imk. Tai buvo suprasta tiesiog - savo prieskonių įsigyt nereikia.
Dar Džo gamina troškinius. Jie visi vienodo skonio ir spalvos. Geltoni nuo ciberžolės. Retsykiais šiek tiek raudonesni nuo konservuotų pomidorų. Bet vyrauja geltona spalva kaip saulė. Kartais troškinys vadinasi "korma" - jeigu įmeta kardamono, jei be kardamono - Jamaikietiškas troškinys. Jei paraudoninti, tai šiaip, "karis", neisigilinant į niuansus. O skonis visada tas pats - sukeitus dėmenis vietomis suma nesikeičia. Bet troškinius reikia makaluoti, o vištą pabarstei, įkišai - ir viskas. Todėl kepta višta nepakeičiamas Džo dienos patiekalas.
Čia tokia įžanga ilga. Seniai apie liurbius nerašiau, dūšią išliejau ant interneto. Internetas didelis, sugers.
Vieną dieną, būnu aš savo kambary. Svilėsių kvapą pajaučiau, bet mano uoslė jautri, visada jaučiu, kas kvapnaus namie vyksta. Ir staiga pypypyyyyp - priešgaisrinis aliarmas. Išbėgu iš kambario - dūmais kamuoliais, akis graužia, nosį graužia. Džo ant kėdės lipa aliarmą išjungti. Nekenčiu, šitų aliarmų, sako. Aš bėgte langus, duris atidaryti. Kas čia darosi, kas čia darosi?! Džo jau rankose laiko lėkštę su savo pusvište. Ramus, nusiteikęs užkasti. Kas čia dega? Kodėl dūmai? kudakuoju aš. O Džo į tai - višta apskrudo. Ir nuėjo valgyt.
Aš žemyn - Krisas sėdi ant savo šventos sofkutės. Su kompiuteriu ant kelių. Kaip visada. Kaip nieko nebuvę. Budos ramybė. O livingrumas sujungtas su virtuve, net durų nėra. Aš langus darinėju, vėdinu. Atidarau orkaitę - o ten siaubas siaubingas. Riebalų pridegusių sluoknis tooooks, kad tik greitai uždariau ir rankas nusiploviau.
O Džo ramiai "višta apskrudus" ir tiek žinių. Krisas net nepajudėjo. Būtų gaisras - taip ir liktų sėdėti ir užtrokštų dūmuose. Kartais atrodo, kad jis jau šaknis į ta sofkutę įleidęs. Manau, praeitam gyvenime jis buvo tinginys - kabojo ant šakos apaugęs dumbliais ir mąstė apie gyvenimo prasmę. Todėl, už išmintį, šiame gyvenime gimė Kriso kailyje. Tik reinkarnacija nepagalvojo, kad jis žmogumi visai būti ir nenori. Tikiuos, kitame gyvenime jis bus kerpė. Labai laiminga kerpė. Kurios niekas nejudina.
Šitas incidentas jau pasikartojo 3 kartus. Scenarijus tas pats. Aš darinėju langus, kerpė sėdi, Džo džiaugiasi apskrudusia višta.
Sakau jam - orkaitė riebalais prisitaškiusi, nuo tavo vištų, išplauti reikia. Taip, sako, reikia. Tai mes išplausime kokią dieną. Mūsų name yra toks mistinis "mes". Tie "mes" niekada nepasirodo. Todėl daug dalykų taip ir stovi. Lemputė perdegė. Tai, kas čia tokio, reikia nupirkti. Mes nupirksime ir įsuksime. Anot Filo. Taip ir nėra lemputės. Aš tų "mes" nepažįstu todėl tai, ko man reikia pasidarau pati.
Reikia užbaigai kažkokį apibendrinantį sakinį gražų ir prasmingą. Bet nesugalvoju.
Iš kur jie tokie atsiranda?



13 komentarų:

  1. žinok, kuo toliau, tuo mažiau norisi iš jų juoktis. Aš su viena panele (lietuve) gyvenau tokiom pačiom salygom, kur apie susitvarkymą po savęs nė kalbos nebuvo. Kiek kartų ją gėdijau dėl į klozeta metamų paketų, prikepusiais velniai žino kuo rudais kietuliais ant viryklės, plaukų kamuoliais vonioj, myžimu į kriauklę virtuvėj, mat prigėrus tingėdavo lipt viršun į WC. Ji sakydavo kad čia lenkas, o ne ji visą tą betvarkę daro (jau kažkur komentavau apie tokį). Aš dėl jos savo maisto produktus savo kambary laikyt pradėjau, tarp kitko prasitarus, jog neuždirbu viso namo išlaikymui. Gal sakau spėlionę padaryt, kiek tu laiko su jais tversi.. Mat jei per ilgai, jų 'we' gali virst 'you'.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai jau mėnesiukas tik liko šitame name. Reiktų pradėt rimčiau ieškoti kito būsto.
      Vakar nusipirkau lentynas - interjero pakeitimui. Rytoj atveš.
      Aš jau ranka į juos numojau...

      Panaikinti
    2. Nesuprantu, iš kur tokie imasi žmogėnai. Nuo civilizacijos atsilikę - šakute naudotis moka, bet vidinės kultūros nulis.

      Panaikinti
  2. O su liurbiais reikia griežčiau. Skaitau, kad reikia paslėpti laptopą ir palikti raštelį, kad neatiduos tie "mes" kol "jūs" neateis ir neišvalys orkaitės.

    Na ar kažkaip kitaip gal...

    O! Sugalvojau: pas mus į baraką vienas pankas atnešė ežiuką ir paleido kambaryje. Tai jis bjaurybė pasislėpė po lova ir ten kraupiai smirdėjo...

    Bet dabar svarstau, tiesą sakant, nežinau ar ežiukas jūsų liurbiams trukdys :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)))
      Negalima taip su ežiukais elgtis. Jis nuo Džo smarvės mirtų agonijoje. O paskui RSCPA (gyvūnų apsauga) mane gėdingai parodytų per BBC ir išvarytų iš salos.

      Savaitgalį pas mane draugė lankėsi, tai mes ginčyjomės iš kurio kambario labiau smirdi - Filo ar Džo (aš tarp jų). Jos nuomone Filas. Mano - Džo. Taip ir nesutarėm. Skonio reikalas. :)))


      Panaikinti
  3. Turėjau ir aš siaubingą kambariokę. Iki kol apsigyvenom kartu, buvom tikrai geros draugės. Rūkydavo kambaryje, kur mudvi miegodavom, per dienų dienas, imdavo mano drabužius ir juos sutepus neskalbdavo, niekada nebuvau mačius, kad parsineštų ką nors valgomo ir tikrai dar nebuvau mačius TOKIOS netvarkingos merginos... kai išvažiavau į kelionę savaitei, grįžus radau, kad yra išgerta visa mano alkoholio kolekcija, kurią aš kaupiau porą metų (dirbant bare pardedi domėtis alkoholiu ir įdomesnius gėrimus pradedi kaupti), visuose turimuose induose užauginta keisčiausių gyvybės formų, o mano lovoje akivaizdžiai buvo ne tik miegota (lovos net nepasistengė pakloti, o ką jau kalbėti apie bent paklodės pakeitimą).. kai pasakiau, kad pasiieškotų kur kitur gyventi, tai patapo man nebe drauge, nustojo kalbėtis, išsikraustydama apsivogė (dingo mano močiutės sagė, dar keli papuošalai, keli stalo įrankiai ir mano medžioklinis peilis) ir dar liko 300lt skolinga, nes išsikraustė per pusdienį, kol darbe buvau bei dingo kaip į vandenį. Jau penkis metus nemačiau, nors vis dar turiu sukaupus ką jai pasakyti. :/ Butiokai baisu, kambariokai dar baisiau... :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na čia jau visai košmaras. Deja, yra tokių žmonių. Nors man panašiau į paralelinio pasaulio gyventojus. Tik mūsų pasauliai kartais persipina.
      Maniškiai tokiam fone - pūkuotukai. :)
      Kambarių durys pas mus nerakinamos. Niekas nedingo.

      Panaikinti
  4. Kaip visada pradėsiu nuo nuotraukikės. Kol supratau, kodėl ta galva tokia plaukuota, o gal kažkokią pūkuotą pančiaką užsidėjo ne ta puse? :D
    O dėl kaimynų, tai gal tu kokią dėžę ant ratukų įsigyk? (pvz, iš IKEA) Ant jos užsirašai "Kitchen supplies". Kai eini maisto ruošti, už dėžės, į virtuvę, pasiruoši ir atgal parsveži. Nei aliejus, nei prieskoniai nedings. Nes , nu kiek tuos savo liurbius galima šerti? :D
    Mintis apie laptop'o paslėpimą ir atidavimą, kai "mes" viską padarys, man patiko. Nesvarbu, jei išsikelsi po mėnesio, visus nenudirbtus darbus suvers "ant tavęs". Galima sakyti, koks skirtumas, ką jie sakys, bet kuo mažiau neigiamų fluidų tavo adresu, tuo dangus virš tavęs - šviesesnis:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, kažkada aš pakeldavau Krisą nuo sofkės ir išsiurbdavo laptus, livingrumą. Džo irgi kartais apkaupia, bet taip vyriškai - brūkšt, brūkšt, tiks. O kampai pilni trupinių ir pan.
      Norėjau organizuoti talką - su langų valymu, spintelių inventorizacija. Šaldiklį atitirpint reikktų... Bet mano gležni moteriški pečiai sunkiai gali išjudinti tris Puntukus.
      Šiuo metu tiesiog nesinori energijos ir nuotaikos ant jų eikvoti. Man per brangiai kainuoja šituus stumtraukius judinti.

      Panaikinti
  5. Tikiu, kad tuo metu neliksma, kai dūmų kamuoliai po namus laksto, bet susiskaitė tai labai smagiai :)) Daugiau tokių įrašų, prašyčiau :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū.
      Aš kai apie juos rašau daugiau paverkimo ir pasiskundimo tikslais. O publikai patinka, kap nekeista. :)

      Panaikinti