2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis


Šiandien pirmą kartą gyvenime maudžiau šunis.
Ir labai nemylėjau.
Montis toks protingas geras dėdė-šuo, žilo snukio ir garbingų 9 metų amžiaus -


išsivoliojo šūduose kaip koks durnašunis. Taip iš pradžių smirdėjo, net savo padus pasitikrinau. O paskui žiūriu - Mončio šonai visi atsiprašant...
Deizi tik truputį, prie kompanijos išsišū... Nors iš jos labiau tokių dalykų galima tikėtis. Ji pas mus kvailelis.



 O paskui dar Montį iš po krūmo vilkt reikėjo per jėgą. Bo labai smirdinti šūdą rado. Ir žinokite - ėdė. Pasigardžiuodamas. O kuo smirdžiau, tuo skaniau. Ar ne?
Labai pasišlykštėjau aš tokiu jo elgesiu. Bariau visaip išraiškingom balso intonacijom, kad kaltės jausmas išsivystytų.
Gal ir išsivystė. Bo  stovėjo ramiai, kai aš jį antibakterinėm servetėlėm nekvėpuodama valiau. Žudo 99,99 % bakterijų. Labai tikiuosi.
Parašiau jų šeimininkui. Sako - išmaudyk. Bandžiau Montį į vonę įkelti. Nesigavo. Bo nors ir tik 0,001% bakterijų ant jo kailio liko, vis gi smirdėjo taip, kad apkabinti nesinorėjo.
Kieme prie stulpo pririšau. Šampūnu išmuilinau. Toks šlapias didelis vilnonis šuo. Iš kibiro šliūkšt. Ir viskas.
Bet labai mane ta smarvė išvargino. Ir pati idėja voliojimosi svetimuose ekskremntuose nuliūdino. Dabar labai sudėtinga bus atstatyti buvusius šiltus santykius ir pagarbą.  Aš suprantu, kad čia ne šiaip koprofilija, o tūkstančiai evolicinės atrankos metų. Bet vis gi - jei šuo - geriausia žmogaus draugas...
Katės geriau.

4 komentarai:

  1. Sedova, taigi jie bando atstatyti prarastąjį rojų, kai visi buvome kaip viena darni ir skaniai kvepianti šeima. Taip sakant, mokytis ir mokytis... Mano šuo kalė Atira nuolat suskelia tokias baikas, tai prieš vesdamas namo priverčiu ją gerai išsimaudyti upėje ir pasivolioti švarioje žolėje, o namuose išgrūdu į lauką. Išgaruoja visa smarvė su visais evoliucijos prisiminimais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš šitoj srity nepatyrus. Vis daugiau su katėm likimas suvesdavo.
      O dabar va brisius du patikėjo. O ką daryt jų egzistencinio susiliejimo atveju - neaišku. :)
      Mokysiuos ir mokysiuos!

      Panaikinti
  2. Nedaryk nieko tokio, ko nenorėtum, kad tau darytų panašioje situacijoje. O aname vaizdraštyje apie paukštelį yra daug erotinio užtaiso, vaizdas labai kiniškas ( kinematografiškas toks - lenkiuosi lenkiuosi, ir dar lenkiuosi, ir tupi tupi ), tiesiog apžavų erdvė. Ir labai linksmai viskas atlikta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, mano norai ir šuns norai gali šiek tiek skirtis. Jis buvo labai laimingas ir patenkintas savimi kakaluotais šonais. :)
      Oi. Turiu nuvilti, kad dėvėjau džinsus. Bet pakeliui mane kabino vaikinukai linksmi. Į vaikus tinkantys. Tai gal ir buvo to erotiškumo ore...

      Panaikinti