2010 m. rugsėjo 11 d., šeštadienis

Lietuvybe

Uzsididziavau.
Aplankiau labai idomia fotoparoda - Broliu Liumjer fotocentre vyksta tarybenes 60-70-uju metu fotografijos paroda. Labai stiprus darbai, paliekantys neisdildoma ispudi (atleiskit uz banalu issireiskima, bet butent taip). Parodoje pateiktos 350 nuotraukos, kurios primena apie to laikmecio gyvenima - zmones gatveje, darbe, pramoneje, sporte... Atrinktos pacios israiskingiausios. Seniai nebuvau tokio auksto lygio parodoje. Kiekvienas darbas atskira istorija, priek kiekvieno galima stoveti ir tiesiog ziureti.
O uzsidziavau todel, kad parodoje buvo ir musu fotografu Antano Sutkaus ir Aleksandro Macijausko darbai. Nebuvo kaimyniniu saliu fotografu darbu ir nekaimyniniu irgi. O fotocentro knygyne lietuviskai fotografijai isskirta visa atskira lentyna. Kitos pasaulio tautos glaudziasi visos kruvoj - o musiskiai su atskira etikete placiai issiskleide. Va jums - se kad norit! Bent jau fotografuoti lietuviai moka....
Ne tik fotografuoti. Dar surius gaminti. As visada lauktuviu vezu "zanavyku" ir "medziotoju". Ir siaip Maskvoj yra pirkti "dziugas", "svalia", "palanga", "rokiskio". Mano draugai perka ir giria. Yra ir rusiskos gamybos suris ir sviestas "litovskoje" (lietuviskas) - vien pavadinimas ka reiskia!
Savo nuomininkes dukroms atveziau dryzuotas kojines musu trispalves spalvu. Ismokinau, kad - geltona spalva - tai saule, zalia - tai lauku spalva, raudona spalva - tai kraujas... Jos net nezino, ka reiskia rusiskos trispalves spalvos, o lietuviskos jau zino. Net is veltinio padare Lietuvos veliava.
Skleidziu lietuvybe... pagal savo kuklias isgalias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą