2011 m. liepos 18 d., pirmadienis

Apie apvalius kvadratus



Sakote nebūna apvalių kvadratų? Dar ir kaip būna. Kvadratiniai kvadratai pasitaiko tik geometrijos vadovėliuose, o gyvenime jie visi suapvalinti.
Jei paimti kvadratinį medžiagos gabalėlį ir lyginti lygintuvu apvaliais judesiais, skersai, išilgai, įstrižai - greitai iš kvadrato formos nieko nebeliks. Profesionali lygintoja gali lygintuvo, garų ir karščio pagalba iš audinio skiautės išgauti kokią tik nori formą. Nepforfesionali - tiesiog neatpažįstamai iškreivoti.
Kažkas yra pasakęs, kad jei žmogui šimtą kartų (o gal ir mažiau) pasakyti, kad jis yra šuo, tai jis pradės loti.
Visi mes vieni kitus formuojame ir deformuojame. Žodžiais kaip lygintuvai. Komplimentai, padrąsinimai, priekaištai, užgauliojimai - tempia mūsų asmenybes įvairiom kryptim. O ir patys nesėdime rankų sudėję - patys save iš vidaus išformuojame savo teiginiais ir nuostatomis. O paskui stebimės, kas čia per kliurka gavosi.
Norint, kad lyginant audinys neišsitampytų, reikia lyginti viena - metmenų kryptim. Paprastai drabužiai yra sukirpti šia kryptimi. Metmenys - audinio išilginiai siūlai, ataudai - skersiniai. Metmenų kryptimi audinys mažiausiai tempiasi. Labiausiai tempiasi  įstrižai.
Ko gero, panašiai su asmenybe. Viena krpytimi tempiasi mažiau, kita pasiduoda daugiau. Įrodyti, kad esi šuo gal ir nėra lengva. Bet pagarinus ir gerai įkaitinus lygintuvą - įmanoma.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą