2012 m. gegužės 29 d., antradienis


Paprastai, susipažindindami žmonės stengiasi sužavėti vienas kitą. Padaryti įspūdį.
Vaikai ir paaugliai norėdami padaryti įspūdį krečia kvailystes, kiaulystes ir šiaip tampo už kasyčių ar daro "su pavasariu" (atsimenat tokį? netikėtai pakelti sijoną).
Suaugę stengiasi vienas kitą sužavėti savo profesiniais pasiekimais ir jų materialinia išraiška - mašinom, telefonais, kelionėm, drabužiais. Kiti bando sužavėti erudicija, humoro jausmu, empatija ar papais.
Gyvenant naujoj šaly man tenka iš naujo kurti draugų/pažįstamų ratą. Pažindinimosi procedūra tapo rutina. Aš netgi išmokau klausinėti pašnekovą. Ankščiau tai man priminė KGB tardymą - kiek turi brolių sesių, koks tavo hobis, ar turi augintinį... etc. Dabar supratau, kad žmonės tai mėgsta. Jiems, pasirodo, patinka kalbėti apie savo brolius, seses, tetas, močiutes. Su hobiais sunkiau, bet čia, Anglijoj, dauguma bėgioja. Tada galima paklausinėti - kaip dažnai, kaip toli, kokiais maršrutais, ar seniai, kokie batai, ar dalyvauja maratonuose.
O dar anglai mėgsta kalbėti apie maistą.
Iš serijos kaip apie orą. Oras Mančesteryje gali pasikeisti 5 kartus per dieną. Ir sunku nuspėti, kas bus rytoj. Todėl šita tema neišsemiama.
Tačiau, aš ilgai stebėjausi, kad jie nuoširdžiai ir ilgai kalba apie maistą. Pvz. autobuse 2 vaikinai studentai gali gerą pusvalandį kalbėti apie tai, ką jie valgė ar valgys. Tai yra įprastas klausimas "ką tu valgysi vakarienei?" ar "ką valgei pietums?". Gintaro šaly tik mamos ir močiutės klausia tokių dalykų. O čia tai norma. Dar jie gali valandų valandas kalbėti apie kiaušinius. Ne apie vyrišką pasididžiavimą ir meilės meną, o apie kietai virtus, skystai virtus, kiaušinienes, omletus... Kas kaip mėgsta, kas kaip moka, kas ko nekenčia.  Na, kaip bebūtų, maistas vienas iš svarbiausių žmogaus poreikių.


Tai va, apie pažindinimąsi. Kai pažindinimaisi tampa rutina, kažkaip atsibosta daryti įspūdį. Na, kad aš nuostabi, tai ir taip visiems greitai tampa aišku. Bet vis gi žmonės tikisi kažkokių ekstasavybių demonstravimo. Iš serijos - aš laisvalaikiu žongliruoju pingvinais. Ir tikisi, kad per pusvalandį pateiksi apie save viską viską iki DNR analizės. Labai nustemba, kai nepasakai, kad kažką žinai. "Kodėl nesakei iš karto?" Na, niekas neklausė, o ir šiaip, savaime suprantama, kad išsilavinęs žmogus tai žino. Pasirodo, kad ne. Ne savaime. O man jau seniai neįdomu kažką žavėti ir įspūdinti. Todėl, vietoj Andy Warhol sakau "tas spavlotas paveiksliukas". O tai yra neteisinga. Neišnaudojau progos pasidemonstruoti. Pffff... o kam?
Visas šitas neitin įdomiai tarpusavyje suderintas raides rašau todėl, kad pusę dienos prokrastinuoju. Visų antra, vis tiek šitame bloge svarbiausia ne tekstas, o įdomūs paveikslėliai. O visų trečia, šiuo metu darau socialinį eksperimentą pažindinimosi tema. Pažindinimasis ne darant įspūdį, o kalbant apie savo trūkumus, prašant pagalbos juos ištaisyti, dirbti su jais. Ir panašu, kad eksperimentas pasiteisina. Gal visiems atsibodo daryti įspūdį ir norisi nuoširdaus bendravimo...
Mano nuostabumo tai nesumažina. Kas duota, tas duota. :)
Prie daug raidžių priklauso ekstra paveiksliukas:


2 komentarai: