2013 m. kovo 5 d., antradienis


Mano kantrybės užtenka 3 dienom. Šiaip ne taip. Sunkiai sunkiai.
Vaizduoju, kad viskas gerai. Stengiuos nematyt ir neužuost.
Bet ilgiau trijų dienų neištveriu.
Tada prasideda riksmai.
Ne, anksčiau aš netikėjau rėkimo galia.
Juk mes civilizuoti žmonės. Sąmoningi. Pagarba, supratimas...
O riksmai-klyksmai - žema. Netgi asocialu.
Tačiau su šitais liurbiais supratau - būna žmonių, su kuriais kitaip neįmanoma.
Kitaip nesupranta.
Jei paprašai normaliai, draugiškai - nieko nebus.
Reikia rėkti ir keiktis, ir trenkti durim.
Tada stebuklas įvyksta.
Bet neįlgam.
Tik trim dienom.
Kaip čia gražiai papasakoti, nesigilinant į šlykščias smulkmenas?
Pvz. Krisas. Dienų dienom sėdi ir žaidžia nykštukus arba geležinkelius. Įsikraustęs sakė, kad vertėjas. Aha. O aš Grybauskaitė. Sėdi visą dieną, kerpyja. Bent jau kojines megztų ar rūpintojėlius drožinėtų. Būtų nors kokia nauda žmonijai. O dabar gyvena iš pašalpų ir pūdo savo jaunas dienas.
Ir mėgsta labai pošlus juokelius, šokiravimo tikslais. Ir šypsosi, stebi, kokį įspūdį padaro. Kaip darželinukas, išmokęs žodį "šūdas" ar "bybys".
Ir turi jis šiokią tokią augmeniją ant veido. Kurią laikas nuo laiko trumpina. Vonioj priešais veidrodį. Ir nutrumpinta augmenija byra ant kriauklės. Labai neestetiškai byra. Toks natiurmortas man sukelia stemplės spazmus. Nueinu, sutrukdau jo geležinkelio tiesimo darbus, nuvalyk, sakau. Man jau atsibodo tavo veido augmeniją valyti. Šypsosi, rytoj, sako. Išeidama pakabinu raštelį palei veidrodį. Su stebuklingais žodžiais "please" ir "thank you". Grįžtu po 2 dienų - tas pats. Jis sėdi toj pačioj vietoj ant sofkutės, lygiai taip pat susikūprinęs ir žaidžia tą patį geležinkelį. Šeriai guli, kur ir buvę. Tu man žadėjai, sakau, nuvalyti. Nematau aš šerių, ten švaru. Ir šypsosi, taip silpnaprotiškai.
Parėkiau. Taip, kad visas namas girdėtų. Trenkiau durim. Po pusvalandžio buvo nuvalyta.
Magija.
Džo plauna indus kartą į savaitę. O savaitgaliais pas jį ateina draugai. Ir jis kepa vištas, verda troškinius... Draugai išeina, lėkštės, puodais, skardos lieka. Kalbėjom apie tai kelis kartus. Neveikia. Ar čia namai ar shithole klausiu?
Į ką jis atsakė, tu neturi teisės priekaištauti, tu ne mūsų mama. Ačiū dievui, sakau.
Įsižeidė.
Parėkiau.
Kitą dieną virtuvėj tvarka.
Veikia.
Nors ir neilgam.
Man toks gyvenimo ritmas netinka ir nepatinka. Nenoriu aš būti žiežula.
Ieškau su drauge buto. Dviese. Kad be visokių tokių nereikalingų kaimynų.
Tik sunkumas tame, kad Mančesteryje mažai butų. Daugiausia namai. Todėl tenka dalintis. O kaimynai - tai loterija, kurioje dažniausiai praloši.
Nėra labai blogai. Jie netriukšmingi. Ramūs. Draugiški. Bet niekam niekam tikę.
Pernai gyvenau su 5 kaimynais. Ne itin tvarkinti, pakankamai triukšmingi. Bet buvo geriau. Nes atmosfera buvo kitokia. Judėjimas. O čia tokia pelkė. Liūnas. Sėdi ir kerpyja... Saulėtą dieną tūno užsitraukę užuolaidas ir įsijungę šviesą. Ir rūko be sustojimo.
Man taip netinka.
Nors va. Įvyko stebuklas. Filas - užsidarėlis tylenis - pirmą kartą parsivedė draugą. Jie gėrė alų, šnekėjo ir Filas netgi šypsojosi. Iki šiol negaliu patikėti.
Stebuklai nutinka.



9 komentarai:

  1. Taip...Kaimynai - tai diagnozė..ir ją reikia gydyti: ne pasėkmes, o priežastį.
    Geras kaimynas - tai gėris gyvenime. Linkiu sėkmingų paieškų.
    P.S. Nuotrauka labai tinka šį kartą, net man ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. :)

      O gal nebūna gerų kaimynų?

      Panaikinti
    2. Būna :) bet net neįsivaizduoju, kaip turi susidėstyti žvaigždės ar ateivių lėkštės, kad susirinktų į krūvą žmonės vienodai suprantantys tam tikrą tvarką. Bet būna :)

      Panaikinti
    3. Turbūt būna minimaliai užknisantys kaimynai. :)

      Panaikinti
  2. шаурма-house какой-то )

    AtsakytiPanaikinti
  3. neturėčiau čia kišt savo nosies, bet man kitaip neišeina. Sujudo prisiminimai apie kaimynus iš praeities. Visokių jų buvo, bet pamenu išauklėjau vieną lenką. Jis buvo tooooks nevala, kad rodės po kambarį kirmėlės šliaužios, gyveno virš manęs, ir bijojau, kad tos kirmėlės ant manęs neužkristų. Jis veisė pelėsius savo lėkštėse, čia pat šalia kriauklės, ir niekada niekada nieko netvarkė. Aš ir rėkiau ir grasinau ir landlordams skundžiau, bet vaikinas vietoj to, kad bijotų ar keistųsi ėmė mane mergint, kas buvo jau per daug. Kelis kart sumečiau jo betvarkę į jo kambarį, bet nepadėjo, nes jam nemaišė. Kelis kart sutvarkiau viską pati neapsikentus, padėkojo ir nusprendė, kad ir toliau tvarkysiu, tad palikdavo vis daugiau Š. Porą savaičių grasinau, kad imsiu užmokestį už kiekvieną rankos pajudinimą per jį, ir galiausiai vieną dieną neišėjau iš jo kambario kol nesumokėjo. Tiksliau, pati ėmiau tvarkyt jo kambarį prie jo akių, ir radus piniginę išsiėmiau kiek priklauso. Po to kaskart rikteldavau kiek jo šiukšlės kainuos. Porą kart pamokėjo ir nusprendė jog pigiau susitvarkyt pačiam. Nesiūlau šio metodo bandyt, ypač su vietiniais, bet pasiskundžiau, ir labai nuoširdžiai užjaučiu.. P.S. dar gerai, kad paketų iš klozeto išrinkt nereikia, berniokai šiuo atveju yra auksiniai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, ne pyktybiniai maniškiai. Šiaip liurbiai.
      Žadėjo šiandien sutvarkyt livingrumą ir virtuvę. Savo noru. :)

      Panaikinti